Четвер, 27 квітень 2017 Нижник Юрій

Захист та права внутрішньо переміщених осіб.

Таку назву мала конференція «Захист прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» метою якої – об’єднати зусилля влади, представників громади, громадських організацій, церкви у вирішенні проблем та захисті прав і свобод вутрішньо переміщених осіб, організована Благодійним фондом «Карітас Самбірсько - Дрогобицької Єпархії Української Греко-Католицької Церкви».

Конференція складалась із кількох тематичних блоків: юридичні права, обговорення стосувалось правової допомоги для ВПО, соціальна допомога, дискутували про модель допомоги для переселенців, право на мир, актуальні тренди реалізації в територіальних громадах України, а також психологічна допомога і особливості переселенців в умовах української реалії.
Усі присутні: доповідачі, представники міської ради, громадські активісти, священики виразили свою готовність та бажання допомагати ВПО у їхню інтеграцію у нашу громаду, а також у захисті їхніх прав та свобод.

Конференція відбулась за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.
Нагадаємо, що у Карітасі діє ресурсний центр для ВПО у місті Дрогобич. Пропонуємо вам: інформаційні заходи, тренінги, психологічна підтримка, юридичне інформування та багато іншого - звертайтесь. БФ "Карітас СДЄ" вул.Чорновола,4 тел. 2 24 58, karitas@mail.lviv.ua