Середа, 12 липень 2017 Нижник Юрій

«Заради кращого життя наших дітей»

Літо це не лише добрий час для відпочинку, літо це добрий час розпочинати нові ініціативи і залучати до них нових людей. Цього року в БФ «Карітас СДЄ» разом з літом стартував новий освітній проект «Мріяти, досягати, усвідомлювати, виражати», який також має скорочену назву англійською мовою DARE. Уся робота, яка вестиметься в рамках проекту, спрямована на те, щоб допомогти нашим дітям досягти у житті поставлених освітніх і особистих цілей. Проект реалізовуватиметься в Меденицькій ЗОШ I-III ступенів та в дитячому центрі «Разом сильніші», який функціонує в БФ «Карітас СДЄ» вже понад 10 років. Проект об’єднує навколо себе вчителів, батьків, соціальних працівників та педагогів нашої організації та дітей, для взаємної співпраці заради забезпечення кращого життя наших дітей. У вівторок, 11 липня, був зроблений дуже важливий крок у досягненні основної мети проекту: відбулася зустріч-діалог з батьками дітей, які відвідують центр «Разом сильніші». На цій зустрічі батькам була представлена концепція проекту DARE, а також нова навчальна методика, яка використовуватиметься в роботі з дітьми, а саме неформальна освіта та створення навчально- розвиваючого простору. Батьки виявили зацікавлення в проектній діяльності, оскільки побачили і зрозуміли, що для забезпечення всебічного і творчого розвитку своєї дитини, вони мають стати активними учасниками їхнього життя, а також запланованих проектних заходів. Під час зустрічі працівники організації представили батькам також весь спектр послуг, які вони та їхні діти можуть отримати в БФ «Карітас СДЄ», а це і літні табори, і курси розмовної мови, і відвідування басейну та участь в екскурсіях, різноманітні квести та забави тощо. Наступним важливим заходом є візит в БФ «Карітас СДЄ» партнерської організації «СОС Дитячі містечка Україна», які відвідають нас 26-28 липня, та проведуть оцінку потреб в навчанні для працівників фонду та для батьків, які зацікавлені в спільній роботі.