Середа, 13 вересень 2017 Нижник Юрій

У Львівській ОДА працювали над схемою протидії алкоголізму та наркоманії

Нещодавно, у Львові відбулася робоча зустріч голови реабілітаційного центру «Назарет» для алко та наркозалежних о.Ігоря Козанкевича та заступника голови - керівника апарату  Львівської облдержадміністрації Маріанни Вільшинської  з відповідальними за роботу з профілактики алкоголізму та наркоманії серед неповнолітніх в районах та містах області.

Зустріч розпочалась аналізом ситуації в Україні щодо залежностей. Як повідомив о.Ігор, щороку в Україні тільки за офіційними даними зафіксовано 45 тисяч смертей від алкоголю. Всім учасникам було запропоновано попрацювати в групах над питанням: «Що ми можемо зробити, щоб вийти із проблемної ситуації яка є?»

Пропонуємо перелік кількох ідей, які прозвучали від представників соціальних служб:

-         Створювати альтернативні майданчики для дозвілля молоді (спортивні майданчики, безалкогольні дискотеки для підлітків, тощо)

-         Залучити поліцію до роботи з узалежненими;

-         Заохочувати священиків говорити на тему узалежнених і більш активно допомагати сім’ям, які страждають від цієї недуги;

-         Поширювати інформаційні буклети на тематику залежностей;

-         Залучати громадські організації для спільного ініціювання та втілення ідей як покращити ситуацію;

-             Якісно перенаправляти, тобто підвищити обізнаність громадян про реабілітаційнй центри, до яких можна направити узалежнену особу;

В зустрічі також взяли участь директор департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Наталія Кузяк та заступник директора Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей молоді Юрій Микитка.