Субота, 07 жовтень 2017 Нижник Юрій

«Владика Григорій (Комар) очолив святкування в будинку для бездомних біля Дрогобича»

Нещодавно, спільнота «Наша Хата» для безпритульних відсвяткувала своє 8 день народження.  Свято розпочалось Божественною Літургією у храмі священномученика Омеляна Ковча, яку очолив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, у співслужінні із о. Ігорем Козанкевичем, директорм «БФ Карітас СДЄ УГКЦ» та іншими священнослужителями,  літургійний спів супроводжував хор «Дзвін» Пресвятої Трійці міста Дрогобича.

«Господь, напевне, зібрав усіх нас тут,  щоб у цій спільноті подякувати Йому за різноманітні дари, якими кожного з нас Він нагородив, а також прийняти поживу -  Боже слово. Для Господа не існує ні бідного ні багатого, головне, щоб ми відкривалися один на одного та робили діла милосердя, які провадитимуть нас до життя вічного» - звернувся до гостей та мирян директор БФ «Карітас СДЄ УГКЦ»

Після завершення Літургії усі гості частувались різноманітними стравами, які приготували мешканці спільноти, а вся трапеза супроводжувалась "живою музикою".  На день народження також завітали  голови сільських  рад та представники районної державної адміністрації м.Дрогобича, спільнота "Назарет", працівники благодійного фонду "Карітас", а також соціального кафе "Витанія".

«Я інвалід першої групи, тут я проживаю більше двох років. Спільнота дала мені притулок , нових друзів і підтримку. В Нашій хаті  я вперше почав заробляти чесним шляхом і дуже пишаюся цим. Мої стосунки з батьком налагодились і я дуже вдячний спільноті за розуміння та родинне тепло.» - Микола, мешканець спільноти.

Спільнота взаємодопомоги «Наша Хата» заснована у 2009 році з головною – стати місцем порятунку для людей, що опинились у важких життєвих обставинах. . «Наша Хата» створена і працює на засадах і принципах Міжнародного руху «Емаус».