П'ятниця, 16 лютий 2018 Нижник Юрій

Про невтомного волонтера

Хочемо нагадати про наших давніх друзів, хороших партнерів та невтомних помічників. Одним із таких ангажованих волонтерів є д-р Крістіан Шеннер із Австрії.

Познайомилися ми із ним ще у 2012 році, коли пан Шеннер вперше приїхав у Дрогобич у складі волонтерської групи від Будівельного чину (Німеччина), для того, щоб допомагати будувати новий дім для колишніх бездомних. Цього року разом із такими ж іноземними волонтерами Крістіан працював над встановленням системи водопостачання та водовідведення, познайомився із жителями спільноти «Наша хата», спілкувався із працівниками Карітасу та перейнявся нашими проблемами.

Повернувшись додому, пан Шеннер не забув про Дрогобич, а почав шукати серед своїх знайомих власні волонтерські групи, а також кошти на будівельні матеріали. З того часу 1-2 рази на рік Крістіан приїжджає в Карітас, щоб волонтерити на користь «Нашої хати», своєю фізичною працею відбудовує та мурує стіни, а своєю дружньою підтримкою дарує натхнення жителям спільноти.

Пан Шеннер їздить по цілому світі та бере участь у інших соціальних проектах, але лише тих, в яких бачить найбільшу необхідність для потребуючих. 67-річний волонтер встиг побувати на волонтерських таборах у Словаччині, Угорщині, Німеччині, Болгарії та Румунії; допомагав відбудовувати зруйновані землетрусом будинки в Непалі і навіть разом із монахами збирав оливки в Південній Тоскані (Італія).

Уже 13 років Крістіан присвячує себе волонтерству та заохочує інших поєднувати цікаві подорожі закордон із волонтерською працею. Своїм прикладом та великим бажанням допомагати іншим він насправді надихає. Пан Шеннер каже: "Просто сидіти вдома, мати голову на плечах, писати книги – є гарно, але коли я працюю в групі та бачу, як це допомагає людям, це приносить особисту задоволеність та додає сил для наступних робіт… Коли я разом із однодумцями, то відчуваю більше, ніж коли б просто пожертвував гроші. В групі людей, з якими я працюю, я переживаю відчуття єдності, належності до спільноти. На місці ми можемо краще зрозуміти життєві ситуації, оскільки щоденно працюємо та живемо разом із потребуючими ".