Четвер, 22 лютий 2018 Нижник Юрій

Дах для безхатченків

Спільнота взаємодопомоги для безпритульних осіб "Наша хата" просить допомоги в облаштуванні даху в новому будинку для безхатченків. Колись це здавалося неймовірним, що люди, які звикли красти, випивати і спати на смітниках, візьмуть себе в руки і стануть взірцями для наслідування. Сьогодні це наша реальність. Щоб допомогти повернути до життя ще більше людей, ми розпочали будівництво нового будинку.

Спільнота взаємодопомоги для безпритульних осіб "Наша хата" існує вже 10 років. За час свого існування спільнота досягла дуже великих результатів: завершила будівництво та внутрішні роботи у двоповерховому будинку для безхатченків, який сьогодні приймає 35 осіб; налагодила ведення сільського господарства та городництва: вирощування картоплі та інших овочів; спільнота має своїх корів, коней, кіз, курей, свиней; більшість членів спільноти пройшли різні кваліфікаційні курси і сьогодні працюють у спільноті за своїм фахом: переробляють старі меблі, роблять вироби з дерева тощо; усі члени спільноти пройшли комп’ютерні курси і оволоділи елементарними навичками роботи за комп’ютером; спільнота відкрила два свої соціальні магазини, в яких продає зібраний та власноруч відремонтований одяг; спільнота живе і працює за чіткими правилами і нормами, які забезпечують спокій і порядок; спільнота постійно отримує підтримку психолога та духівника; кожного року спільноту відвідують іноземні волонтери, які допомагають на будівництві та в інших господарських ділянках. І цього всього досягли безхатченки, яких ми, раніше зустрічаючи на вулиці старалися оминати десятою стороною.

Добрі відгуки про життя і діяльність спільноти заохочують багатьох безхатченків звертатися сюди за допомогою. Сьогодні, на жаль чи на щастя, приміщення спільноти вже не вміщає усіх безхатченків, які просять притулку і підтримки. Тому виникла потреба у будівництві нового будинку. До вас, наших постійних благодійників, ми звертаємось з проханням допомогти купити матеріал для накриття даху, який є дуже важливим у будівництві нового приміщення. Збудувавши добрий дім, на доброму фундаменті і з добрим дахом, ми зможемо подарувати другий шанс на добре життя добрим, але немічним людям.