Вівторок, 17 квітень 2018 Нижник Юрій

Особлива молодь щаслива у Дрогобицькому благодійному фонді «Карітас».

«Центру Дивовижні Долоні  - 10 років»

Нещодавно своє 10 день народження святкував центр для людей із особливими потребами «Дивовижні Долоні», що діє при Карітасі. Святкування розпочалось із Божественної Літургії, яку очолив владика Григорій Комар, єпископ - помічник Самбірсько - Дрогобицької Єпархії у співслужінні з о. Ігорем Козанкевичем, директором БФ "Карітас" та отцями, які виконують своє служіння у Карітасі.

«Незважаючи на таку гарну назву центу «Дивовижні долоні» справа все-таки, напевно, не у долоньках, а у великих серцях та прагненні ділитися один з одним тим, що дав цим люблячим серцям Бог» - Григорій Комар, єпископ – помічник СДЄ.

Наших друзів на святковий концерт, приїхали привітати аналогічні центри із наставниками  із м. Львова, Івано – Франківська, Стрия, Борислава, Коломиї та Тернополя, а також заступник голови Львівської облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончук, міський голова Дрогобича Тарас Кучма, представники керівництва району, священики, громадські та молодіжні організації,студенти – волонтери.

У ході святкового концерту вітали гостей та всіх присутніх як і самі вихованці Центру «Дивовижні долоні», які декламували вірші, поезію Тараса Шевченка та Івана Франка, виконували пісні, так і ансамбль сучасного танцю «Фрі Денс» (художній керівник – Йосип Карпін), заслужений артист естрадного мистецтва Василь Гамар, поетеса та композитор, співачка Оксана Винницька.

Нагадаємо, що центр діє у Дрогобичі на базі «Карітасу» з 2008 року. Більше 20 – ти осіб щоденно від 9:00 до 16:00 розвиваються, здобувають нові навички, підтримують одне одного та творять родинну атмосферу.

Мрією залишається організування будинку опіки, де могла б проживати наша молодь з особливими потребами. В декого з них вже померли батьки і в дома нема кому ними опікуватися. Віримо, що це Боже діло і тому Воно буде розвиватися.

Прес – служба БФ «Карітас СДЄ»

Уляна Яжик