Понеділок, 04 червень 2018 Нижник Юрій

«Свято для дітей на Прикарпатті»

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це свято є  символом дитячої щирої радості та надії на майбутнє. Адже саме в дітях ми бачимо здійснення своїх мрій і сподівань, прагнемо, щоб вони росли здоровими та мали усі умови для всебічного розвитку.

При БФ «Карітас СДЄ УГКЦ» діє центр для дітей - “Разом Сильніші” (який займається із школярами щодня), нещодавно усі учасники з наставниками, працівниками організації провели незабутнє святкування  у реколекційному центрі с.Рихтичі (на базі колишньої військової частини).

Програма розпочалась із Божественної Літургії та благословення від о. Ігоря Козанкевича, директора БФ «Карітас»,  у храмі Священномученика Омеляна Ковча, який наголосив: «Любов – це відповідальність. Відповідальності треба вчитися сім’ї, в школі, в парафії, в суспільств. Немає любові без відповідальності, ми беремо  відповідальність за свої слова, вчинки, і за своє рішення. Україна і наша Церква розвивається, коли в нас щораз більше відповідальних людей».
         В цей день всі діти та гості свята мали можливість весело та активно провести час, безліч різноманітних ігор та розваг наповнювали оптимізмом та додавали ще більше позитивного настрою, а смаколики від кухарів залюбки куштували  наші відвідувачі, які прибули з різних куточків Дрогобицького району.

На святі не було сумно ні дорослим ні малим, бо для усіх охочих проводили  і майстер-класи, музичні та танцювальні виступи, кінні прогулянки, ігри, екскурсія на ракетну базу, естафети, заняття з дошкільнятами, настільні ігри (теніс, футбол), ефективні практики від психологів та багато іншого.

Висловлюємо щиру подяку всім відділам, волонтерам, батькам, учасникам центру “Разом Сильніші” що долучилися в проведенні заходу  маленьким землякам міцного здоров’я, добра, радості, щасливого дитинства, розуміння з боку батьків та сяючих посмішок! Адже дитинство це пора сподівань та здійснення мрій!