Четвер, 05 липень 2018 Нижник Юрій

Незабутня та неймовірно захоплююча Літня Школа Волонтерів «Від Слова до Діла»

З 11-го червня по 5-те липня у БФ «Карітас СДЄ» тривала незабутня та неймовірно захоплююча Літня Школа Волонтерів «Від Слова до Діла», яка відбувалась за підтримки Львівської обласної державної адміністрації.

20 молодих осіб із Львівської області мали можливість повчитись у професіоналів на тренінгах, а також попрактикувались у різних соціальних центрах Благодійного Фонду «Карітас». Під час школи молодь навчилась як працювати аніматором з дітьми та взяла активну участь у денному літньому таборі для дітей в СЖО. Також волонтери навчились писати проекти, і позмагалися у конкурсі за кращий проект. Учасники школи відвідували центр для молоді з особливими потребами «Дивовижні Долоні», де познайомились із «сонячними» друзями.

Впродовж школи молодь долучалась до таких заходів Карітасу: «Жива Бібліотека» за участю воїнів та волонтерів АТО, «Діалог поколінь» із жертвами тоталітаризму, перегляд фільму про торгівлю людьми, творча виставка фотографій молоді з особливими потребами із «Карітас Львів». Учасники школи волонтерів відвідали реабілітаційний центр для узалежнених - "Назарет" та ГО Спільноту взаємодопомоги - "Наша Хата". Випускників було нагороджено сертифікатами. Під час випускної зустрічі молодь поділилась теплими і щирими відгуками вдячності, і ми переконались, що такого типу проекти є дуже цінними задля розбудови волонтерського руху в Україні.

Сніжана Креховецька- Координатор школи та автор статті.