Четвер, 12 липень 2018 Нижник Юрій

Профілактика узалежнення на місцевому рівні

Ось і завершився семінар «Профілактика узалежнення на місцевому рівні» у реабілітаційному центрі «Назарет».
Запрошеними провести лекції про залежності були польські експерти - Януш С’єрославский (Студія соціальних досліджень і ініціатив, Варшава), Кшиштоф Осташевський (Інститут психіатрії та неврології, Варшава) та Славомир П’єстрзак (Муніципальне управління Вроцлава, Благодійний фонд позитивної профілактики, Вроцлав).
Протягом трьох днів спеціалісти навчали не тільки з професійної точки зору, як працювати із залежними, а й звертали увагу на якості і тип контакту між особою, яка потребує та особою, яка допомагає, наголошували на мотивації та компетенції людини, що допомагає, а також наголошували, що одним із найважливіших чинників є співпереживання та відкритість.
Отже, варто зауважити, що залежність потрібно долати не лише з поміччю професіоналів, а й за допомогою приємного дружного спілкування.