Вівторок, 10 липень 2018 Нижник Юрій

«Допоможіть нам допомагати іншим»

Громадська організація спільнота взаємодопомоги «Наша Хата» вже не перший рік займається ресоціалізацією бездомних людей та людей, що потрапили в складні життєві обставини.

В самій спільноті проживає багато молодих людей та людей середнього віку, які через певні обставини не можуть себе реалізувати в соціумі. Тому важливим є питання отримання професійних навиків та їх застосування в роботі, тим самим реалізувати себе професійно.

За підтримки департаменту внутрішньої та інформаційної політики ЛОДА «Наша Хата» змогла реалізувати проект, в межах якого для безхатьків було проведене навчання швейній справі. По завершенню навчання протягом місяця вони мали змогу власноруч виготовляти вироби, які можна було придбати на благодійному ярмарку. Сам ярмарок відбулась в приміщенні соціального кафе «Витанія», де усі зацікавлені могли ознайомитись з діяльністю спільноти та придбати вироби, виготовлені її мешканцями.

Цим заходом організатори хотіли навчити людей не відкидати із соціуму  безпритульних та бездомних людей, сприймати їх як людей, які опинилися у важких життєвих ситуаціях, які самостійно не можуть вирішити власних проблем. А усі виручені кошти від заходу пішли на облаштування кухні для бездомних людей у спільноті «Наша Хата».