Середа, 22 серпень 2018 Нижник Юрій

І працювали, і відпочивали. Як європейські волонтери нам допомагали.

У мальовничому селі Довге-Гірське, що на Дрогобиччині, є будинок, який належить БФ “Карітас СДЄ”. Нещодавно волонтери з Австрії, Італії та Німеччини від організації Bauorden закінчили ремонті роботи. Оскільки дехто вперше на Україні, ми вирішили передати емоції європейських гостів і розпитати про їхнє перебування в нас:

“Ми зрозуміли, що українці дуже гостинні люди, почуваємось, наче вдома. Оскільки саме розташування села знаходиться у гірській місцевості, як тут можна обійтись без екскурсій?! Ми і працювали, і відпочивали, гуляли лісами, відвідали водоспад, дамбу зі своєю історією та безліч інших цікавих місць.
Це чудово — мати таку можливість пожити тут два тижні, тому що за цей час можна вивчити звичаї, побут і культуру. Це завжди нова пригода, коли збираються люди з різних країн, а найцікавіше те, що в кожного різні інтереси. Було б чудово, якби було більше подібних будинків, де зможуть зустрічатися і знайомитися багато молоді”.
“Допомагати — це зовсім не складно, особливо сильно не трудилась, але принесла велику користь для наступних поколінь та інших волонтерів.”, - ділиться Єва Нойман, добродійка з Німеччини.
Іноземні волонтери, які вибрали цей проект, знали, що будинок буде
для дітей, які потерпають від війни, приклали всі свої зусилля, аби відновити
його. Вони сподіваються, що діти справді найближчим часом приїдуть сюди, адже це
справжня соціальна допомога для дітей, які потребують допомоги.