П'ятниця, 05 жовтень 2018 Нижник Юрій

Благодійному фонду «Карітас СДЄ УГКЦ» - 25 років

4 жовтня на території колишньої військової частини біля с. Добрівляни, де сьогодні знаходиться ЗРЦ «Назарет», спільнота для бездомних «Наша Хата» та реколекційний центр Омеляна Ковча відбулося святкування з нагоди 25-річчя створення БФ «Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ».

Свято розпочалося в храмі Блаженного Омеляна Ковча із Божественної Літургії, яку очолив владика Богдан (Манишин), Єпископ-помічник Стрийської єпархії на запрошення правлячого архиєрея Ярослава (Приріза). Владика у своїй проповіді зазначив: «Важливо, щоб наш «Карітас» і всі благодійники пам’ятали про Слово Боже, можемо говорити багато прекрасних слів, робити багато гарних діл, але Церква у своєму найпершому і найбільшому покликанні має голосити Боже Слово, тому Ісус нас торкається через Нього. Усім вам, працівникам, які служите на славу Божу, бажаю побачити плоди вашої праці і відчувати свою потрібність».

На завершення Літургії директор БФ «Карітас» о.Ігор Козанкевич склав щиру подяку священнослужителям (понад 20), серед яких були директори Карітасів з усієї України, місцевій та районній владі, а також жертводавцям та гостям з різних регіонів України.

Владика Ярослав (Приріз) передав ювілейні грамоти для директора, працівників та волонтерів, в якій подякував їм за невтомну працю у соціальному служінні Церкви.

Свято продовжили: молитва за зцілення, святковий обід, який приготувало християнське кафе «Витанія» та концертна програма за участю музичних колективів та артистів.

На свято прибуло понад 300 людей, які були глибоко вражені пережитим дійством та працею і діяльністю, БФ «Карітас СДЄ», яка була здійснена за останніх 25 років.

Дякуємо всім нашим гостям, волонтерам і працівникам за участь у святі, жертовність та співпрацю. Бажаємо і надалі співпрацювати й об’єднувати наші зусилля для добра потребуючих людей та поширення Божої, милосердної любові серед нас.

Уляна Яжик,
прес-служба БФ «Карітас СДЄ»