Понеділок, 26 листопад 2018 Нижник Юрій

Турбота про літніх!

Люди похилого віку допомагають нам дивитися на діяння людей з більшою мудрістю тому, що життєвий досвід приніс їм знання та зрілість. Вони - опікуни нашої колективної пам'яті.

Саме в БФ «Карітас СДЄ УГКЦ» діє проект «Розвиток волонтерського руху задля допомоги колишнім жертвам тоталітаризму шляхом навчальних заходів та постійної підтримки молодих волонтерів, а також проведення тренінгів та забезпечення стабільного супроводу для літніх волонтерів з числа бенефіціарів».

Даний проект покликаний надавати психологічну і соціальну допомогу колишнім жертвам тоталітаризму, активно залучаючи для цього, як молодих, так і літніх волонтерів. Адже, раніше літні люди не мали можливостей для розвитку своєї соціальної активності, були замкнутими вдома та покинутими суспільством напризволяще. Завдяки діяльності Клубу «Біблійні читання» ми змінили цю ситуацію та хочемо продовжувати діяти у тому ж напрямку – допомагаючи подолати ізольованість колишніх жертв тоталітаризму.

Також надається адресна допомога найбільш потребуючим та одиноким особам. Оскільки самі старші люди часто вже не можуть подбати про себе через вік та стан здоров’я, важливо розвивати волонтерський рух в сучасному суспільстві.

Ось, що ми дізналися про цю роботу від керівника проекту — Петра Кузьмина. «Найважливіше в роботі з літніми людьми — це терпеливість та уважність до кожної особи. Ми кожного тижня маємо зустрічі «Біблійних читань», на яких спільно молимось та розважаємо над текстами Св. Письма і стараємося втілити їх в повсякденне життя. Один раз в місяць відбуваються зустрічі для поколінь, де молодь та старші люди можуть виразити свою думку в невимушеній атмосфері. Також ми маємо екскурсійні поїздки по духовних та культурних центрах Львівщини».

Цей проект є дуже важливим і потрібним. Він вчить нас пам’ятати про минуле і брати відповідальність задля доброго майбутнього. Якщо ми сьогодні не подбаємо про старших, то хто подбає про нас завтра.

Нагадуємо, що зустрічі проводяться щосереди 0 14:00 в приміщенні каплиці БФ “Карітас СДЄ УГКЦ”.
Додаткова інформація за номером: 068 05 69 185 — Петро.

Проект діє за підтримки програми:

Место встречи: Диалог. Місце зустрічі: Діалог. TreffpunktDialog EVZ Foundation