Понеділок, 10 червень 2019 Нижник Юрій

Загальноцерковному реабілітаційному центру «Назарет» 15 років.

Цими днями спільнота «Назарет» відсвяткувала свій 15-й день народження. Подячну Божественну Літургію очолив владика Ярослав (Приріз) єпископ Самбірсько – Дрогобицької Єпархії.

Усе святкування розпочалося архієрейською Літургією, в якій  багато гостей взяло активну участь приступивши до святої Тайни Євхаристії та вознісши свої молитви до Господа за усіх узалежнених людей.

На Літургії були родичі молодих осіб, які проходять реабілітацію у «Назареті», працівники благодійного фонду «Карітас», представники спільноти «Наша Хата», миряни, та багато інших.

В своєму пасторському слові, до усіх присутніх, звернувся владика Ярослав і сказав: «Сьогодні ми прибули до нашого реабілітаційного центру «Назарет», щоби дякувати Богові за 15 років його великої милості, яку Він являє людині. Цей день – це день подяки. Ми дякуємо нашому милосердному Богові, який дав нам гідність стати людиною, і відкриває  по-особливому для кожного його покликання. Ми дякуємо Богові за всіх працівників нашого соціального служіння, в нашому центрі є дуже важлива пастирська програма – зустріч людини з Богом, саме Він може зробити наше життя цілісним».

По завершенні Літургії, усі гості мали нагоду почастуватися смачним обідом від християнського кафе «Витанія».

На свято також прибули високопосадовці Володимир Парасюк – народний депутат України, Ігор Васюник - український політик, громадський діяч, підприємець, Іван Піляк – міський голова смт. Східниця, Юрій Микитка заступник директора Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей молоді,  Микола Немчук, начальник відділу сімейної політики та інші.

В програму свята також увійшли: привітання та звернення гостей, благодійний аукціон, екскурсія центром, футбол, та чудова концертна програма за участі відомих музикантів, таких як: гурт «Мері» - соліст Віктор Винник, гурт «Навігатор» - соліст Орест Прут, Альфонсо Олівер – італійський співак та композитор, брати Дарміць – скрипалі європейського рівня, дует Ярослав-на та інші.

На кінець зустрічі, отець Ігор Козанкевич, директор БФ «Карітас» і Тарас Потурай, директор ЗРЦ «Назарет» подякували усім, жертводавцям, батькам, волонтерам, працівникам за невтомну працю та підтримку у служінні.

Свято залишило чудові і незабутні враження в серцях багатьох людей.

На своїй сторінці facebook – Ігор Васюник, народний депутат України поділився своїм пережиттям свята: «Добрі, надзвичайно сильні духом, унікальні люди тут працюють. Центр відкритого типу, в якому не лише допомагають долати залежність – повертають людей до життя, а й зростати духовно. Програма, за якою там працюють - одна з найкращих і найефективніших в Україні. Дізнався від засновника центру - отця Ігоря Козанкевича, що подібні центри відкритого типу (де людей не тримають як ув’язнених) в Україні взагалі не мають державної підтримки, хоча їхня ефективність набагато вища, ніж центрів закритого типу.» - зазначив на своїй сторінці facebook – Ігор Васюник, народний депутат України.