Діти

Допомога дітям різного віку та різних категорій:

Ситуація в регіоні :

Згідно із дослідженнями, проведеними нашим Фондом, у м. Дрогобич та Дрогобицькому районі, більше 1000 дітей перебувають у вкрай складній соціальній ситуації. Вони живуть у багатодітних, бідних чи патологічних сім’ях, головною проблемою яких є алкоголь. Батьки не дають дітям відповідної опіки, через що ті ходять голодні, брудні. Часто мають педикульоз та хворіють, мають погані оцінки в школі чи пропускають заняття, суспільно деградують і потрапляють у конфлікти із законом.

За різними статистичними даними від 40 % до 78 % усього населення України живуть за межею бідності. Соціальні проблеми призводять до пияцтва серед дорослих, а пияцтво дорослих до пияцтва, наркоманії, жебракування, раннього статевого життя дітей, збільшення кількості безпритульних дітей. Україна посідає перше місце в Європі по дитячому алкоголізму. Багато дітей залишені без належного догляду через те, що їхні батьки виїхали за кордон на заробітки. Україна посідає 5-е місце у світі серед країн з найбільшою кількістю емігрантів. За даними Світового банку, за кордоном знаходиться більше 6,6 мільйона українців (це майже 15% від загальної кількості нинішнього населення країни).

Всесвітня організація охорони здоров'я провела опитування школярів у 41 країні світу, чи вживають вони спиртне. Україна в списку перша. Всесвітня організація охорони здоров'я констатує: 40 % дітей в Україні вживають алкоголь, в 11-12 років є не лише спроба алкогольного напою, а є вже досвід перебування у стані алкогольного сп’яніння. Рівень споживання алкоголю в Україні - 20 літрів абсолютного спирту на душу населення в рік. За даними кожен десятий українець, що вживає алкоголь, стає алкоголіком.

Серед українських підлітків - 10% наркозалежних. Про це говорять експерти. 13 років - це вік, коли українські діти вперше пробують наркотики і частина від них уже не відмовляється. Однак у школах цього воліють не помічати.

Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ встановив, що кількість безпритульних дітей, віком від 10 до 19 років, в Україні становить близько 150—160 тисяч. Понад 10 відсотків опитаних серед 13–14-річних школярів мають власний досвід статевого життя.

Школи виконують свої функції лише формально, і ані не розв’язують проблем цих дітей, ані не намагаються їх розв’язати. Державні організації не мають відповідних можливостей, щоб дати даним дітям потрібну допомогу.

Якщо нічого не робити, доля цих дітей є вже наперед визначеною – повторити життєву історію своїх батьків. Ми списуємо їх з рахунку, ставимо на них хрест керуючись тим, що їм бракує виховання, вони є некеровані, з них нічого доброго вже не буде. Та все можна змінити, якщо приділити цим дітям більше уваги, дати їм любов, належну опіку та виховання.

Центр для дітей та молоді «Разом сильніші»

При Благодійному фонді «Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ» створено соціальний центр для дітей та молоді, щоб надавати психоемоційну та соціально-педагогічну допомогу дітям та молоді

Послуги центру:

·  Психоемоційна підтримка дітей та молоді.

·  Допомога у вирішенні особистих проблем дітей та молоді.

·  Допомога дітям у навчанні та написанні домашнього завдання.

·  Спеціальні навчання та освітні заходи для дітей та молоді з метою розвинути у них позитивні навички та якості.

·  Організація дозвілля та гуртків.

·  Організація екскурсій, походів та таборів відпочинку.

·  Школа фінансової грамотності.

·  Школа іноземних мов.

·  Харчування (при можливості).

У нас діти та молодь можуть отримати дружню підтримку, консультації, допомогу психолога і соціального працівника.

Робота центру направлена на підтримку дітей шкільного віку (6 - 17 років).

Як можна допомогти?

- Стати нашим волонтером – приділити свій час дітям

- Скерувати до нас дитину, яка має особисті проблеми

- Пожертвувати кошти для допомоги дітям

- Пожертвувати матеріальні речі (канцтовари для школярів, закрутки, одяг, взуття, тощо)

- Стати нашим партнером або порекомендувати партнера у даній сфері діяльності.

Щиро запрошуємо до співпраці дітей, опікунів, батьків та всіх хто відчуває потребу в допомозі та підтримці.

Адреса: м. Дрогобич, вул. Чорновола, 4.

За детальнішою інформацією звертатися за телефоном: