Допомога бездомним

Дрогобицька міська районна громадянська організація "Спільнота взаємодопомоги"  "Наша Хата"

Ідея заснування спільноти "Наша Хата" та створення однойменної громадської організації не виникла штучно. Це сталося внаслідок кокретних потреб конкретних людей влітку 2009 року.

Хто ці люди і яка їх проблема?

Перші члени спільноти - узалежнені, які пройшли реабілітацію у РЦ "Назарет" і не були готові, або не мали де проживати самостійно. Вони розуміли, що поодинці їм буде важко знайти роботу, утримати себе, бути тверезими. Згодом до цих людей приєдналося кілька бездомних, які прийняли засади і правила спільноти.

Головні засади спільноти

Спільнота побудована на зразок спільноти "Оселя" у Львові, а головними нашими засадами є рівність, солідарність, праця, взаємодопомога та допомога іншим потребуючим. Одне з основних правил спільноти - тверезість.

Місце проживання та спосіб самоутримання

Завдяки сприянню місцевої влади та благодійників спільнота оселилась на територіїї колишньої військової частини. Будинок не має доброго даху, але є ще підсобні будівлі, що дозволяє розвинути діяльність. На даному етапі спільнота живе за рахунок вигодовування і продажу свиней.

Шукаємо ще інших способів утримання: збирання вторсировини, підсобні роботи. Для власних потреб є дві корови, кінь, кури. Плануємо обробляти земельну ділянку.

Наші проблеми і потреби

Перша проблема - брак досвіду життя у подібній спільноті. Друга - фінансова. Не маємо коштів на зарплату особі, яка б вела адміністративні справи, і особі, яка була б відповідальна за працю. Не маємо коштів на дах, який є конче потрібний, щоб рятувати будинок для проживання. Потребуємо також сільськогосподарського обладнання для заготівлі сіна та копання картоплі.