Благодійний Фонд “Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ” – це благодійна, громадська неприбуткова організація. Назва для цієї організації вибрана не випадково. Слово “caritas” походить з грецької мови і означає “любов милосердна”. Звідси зрозуміло, що місія організацій “Карітас” полягає у розвитку любові до найбільш потребуючих людей і її можна представити у двох напрямках:

1. Допомога найбільш потребуючим особам, незалежно від віровизнання, статі, політичних поглядів чи національності. Така допомога ґрунтується на прикладі Біблійної історії про милосердного самарянина (Лк. 10, 29-37). Тобто милосердний самарянин не питався, цього побитого, напівмертвого чоловіка, якого побачив на дорозі: Звідки ти? Що ти маєш? Чим віддячиш мені потім? Він просто допоміг потребуючому не очікуючи нічого взамін.
  2. Виховати у людей почуття милосердя, соціальної відповідальності, так аби вони побачивши потребуючого самі йому допомогли.

У нашій діяльності ми бажаємо дати потребуючій людині не лише, те що їй зовнішньо необхідне, а передовсім хочемо дати їй погляд любові, відчуття, що вона є потрібною і важливою.